Kanárková žluť perutí

Kanárková žluť perutí

Březové bělmo mých očí
spočinulo v klíně zeminy
přisátá chobotnice chladí
světí mé dlaně barvy písku

v stěžních bambusových vorů
raší výhonky smaragdu
lom v totemu pěje ódu
kol tanec třísek a shon

obruč rudá utopená v čaji
prsteny v krápnících voní
přesleny vpité do mých prsou
vanou co vibrace páteře lví

slunný příliv tříštiv se jihne
signální dým pustne větrem hnán
hřejí třísky z trosek čabrakových
paprsky hicují z nesmírných drah

Březové bělmo mých očí
saje nitra lesů a důl je v nich
mísím purpur s nachovým chvojím
a kosti mé stékají v březový háj

Autor Pablo Kral, 29.10.2021
Přečteno 124x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Dreamy, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco takového jsem tu dlouho nečetla, líbí se mi :)

30.10.2021 07:40:40 | Dreamy

děkuji moc... potěšilo

30.10.2021 11:25:16 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí