Kámen a rostlina

Kámen a rostlina

Schody lomené okvětím s trny

zrůžovělé rosou dechberoucí vůně

zpomalily výron v erupci jasmínů

třesu se v kůře - i kořen žhaví se...

 

v hrsti pískovec, v oku jezero

v pyramidě jas kmetů roste

lesk zrcadel zrnek okrových

to skarabeus cinká v hrudích kapek...

 

ryjem do hran věkovité pocity

kryjem kůží bedra velbloudí

ni mlha, ani pouštní hřívy lví

od západu slyšet pěsti blesků...

 

skrápíš růži jasanovou růžicí

a prší pestíky v kalich horký

upadl květ na schod jehlanu

a déšť v bělobě mraků zkrocen

unesen...

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 02.11.2021
Přečteno 113x
Tipy 9
Poslední tipující: gallatea, Iva Husárková, Jan Kacíř, Sonador, mkinka, paradoxy, Friday
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé verše.

02.11.2021 03:38:44 | Friday

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí