Hvězda

Hvězda

Anotace: Hodně stará básnička.Možná i kýčovitá, vážně nevím =)Každopádně ale vím, že to je jedna z nejkratších.

Kdys bývala jsem šťastná,
hvězda mého života, dnem i nocí jasná.
Nevím, čímž se zapříčinilo to, že má hvězda již nesvítí.
Snad někoho lásky ze srdce žár tu hvězdu zase rozsvítí.

Motýlí křídla chtěla by jsem míti,
i ptákem na nebi létajícím býti.
Jeho křídla, tak volná jsou!
jedno bez druhého býti nemohou.

Bez jednoho by ptákova volnost byla ty tam,
a potom...Kam by letěl?No tak kam?
Nemohl by.Uvězněn jako v kleci.
A já jsem na tom skoro stejně... v zajetí života přeci.
Autor Milady, 17.03.2007
Přečteno 226x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí