Zrození

Zrození

V kolébce a vrásčitý od smoly

kutám stříbro zvonem v hrdle 

zeleň hltám okem rozmarýnovým

a běžím co světlo tmu mine 

 

Sudička protřelá protokolem mrtvých

láme jas a chechot zní ze rtů

krájí tmu šavlí jak mračna svobodu

nic praská a duní v útrobách duchů

 

Dupeme po mraveništi ohniváků

sekery sviští a tnou do lan z konopí

prasklý skelet lbi na hrob kladu

a rozsudek zní - jen pár kapek mléka

 

Cyklóny buší do křídel světů

já zrozen z výpusti černých děr

laskám medovinu vyřčenou slovem

a mlčící moře vdechlo mi život

s díky...

Autor Pablo Kral, 06.11.2021
Přečteno 166x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Fialový metal, Iva Husárková, šerý, gallatea, Vivien, Fil, Sonador
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí