Dvě strany

Dvě strany

Anotace: Zamyšlení.... .

Život  a smrt

jak černý a bílý drak

Jako dvě sestry

jsou tady na pořád .

 

Ruku v ruce

spolu světem kráčí 

My živí 

na šachovnici jsme hráči.

 

Ti draci, sestry

spolu hrají hru

Kdo nahoře je,

a kdo ve spodu.

 

Smíření s hrou

tím koloběhem věčným.

Rozvážně kroky volí 

kdo kam jde a s kým.

 

Oheň a voda

vítr a zem.

To vůle jejich

jsme odrazem.

 

Nádherné ráno

či západ slunce.

Potom se poví

spi prostě lehce.

 

Smíření 

všecho je pryč

Úspěšný  život, 

nebo jen kýč

 

~▪~

Autor Protos1182, 13.11.2021
Přečteno 96x
Tipy 13
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, paradoxy, Sonador, Iva Husárková, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi ty tvé metafory.)

13.11.2021 08:50:35 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí