*-* A máma se usmívá

*-* A máma se usmívá

Anotace: ~~(*o*)~~~~~~

~---------------------------------~
Když den usíná
i stíny už pomalu spí
tvé dítě tě poprosí
maminko milá
pověz mi pohádku
tu o tajemné víle
jak tančí samotná
ve vánku
co ji roztočí sukýnku.

A máma se usmívá
a dítě už očka přivírá
a zívá...zívá

Dítě do postýlky
uložíš
a dál povídáš
dítě už dávno spí
tvoje pohádková víla,
však to znáš
už taky dotančila
do peřin s bílými beránky
i vílu ukládáš
pak špitneš krásné sny
na čelo obě něžně políbíš.

A noc je tichá
je celá ze sametu
hvězdami je pošitá
pro tanec na parapetu
Měsíc se schoval za mraky
asi chce taky spát
snad věříme na zázraky
co se nám mohou stát.
Nové ráno probudí slunce
vyžene beránky z peřin
ti pasou se na nebeské louce
ano,já tomu věřím…
-----------------------------
~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 15.11.2021
Přečteno 111x
Tipy 12
Poslední tipující: J's .., jenommarie, Jeněcovevzduchukrásného, Marten, Iva Husárková, mkinka, Protos1182
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A já ..taky :)))

21.11.2021 22:45:03 | jenommarie

květuško , to je pěkné.

15.11.2021 16:06:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí