* * * 41)

* * * 41)

Dávno jsem přišel o to
co mi bylo dáno s mateřským znamením.
Kamení se mi sypalo na hlavu
a dunění, které se ozývalo
bylo dozvukem řevu vodopádu života,
pod nímž se roztříštily plány se mnou,
jež si dělal svět a otec s matkou.
Kvétst jsem spatřil první
nahou kopretinu vzdáleného jara
a pára, která se vznášela nad loukami,
měla vůni ženského těla
zcela náhodného,
jako řady myšlenek na kolejích,
jejichž smyčka je nerozpletitelně zauzlená.

Dávno jsem ztratil touhu
přeříkávat si z kalendáře libozvučná jména.

 

   22.7.1986

Autor Jan Kacíř, 16.11.2021
Přečteno 172x
Tipy 12
Poslední tipující: Dreamy, Iva Husárková, šerý, Sonador, Holoxicht, J's .., mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... a teď to, co jsi všechno získal. :-)¨
Líbí se mi.:-)

19.11.2021 08:30:53 | Dreamy

Získal jsem mnohé a nejvíce asi těmi ztrátami.

19.11.2021 10:13:33 | Jan Kacíř

No panečku**
Nádherné obraty.

16.11.2021 15:20:39 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí