Kde domov můj -EU sonet

Kde domov můj -EU sonet

Kde domov můj

v klidu se koukám na svou televizi
u plotu stojí divní lidé cizí
nad jejich hlavou chladná voda šplouchá
na tělech mrzne, už to neposlouchám
topení zapnu ať mi není zima
to co je v dálce, to mne nedojímá
zděšené děcko v náručí se krčí
mají ti lidé vůbec taky duši
sprostá to montáž z několika fotek
zločince poznám dle absence botek
drancovat chtějí zemi moji vlastní
jenom když vraždí tak se cítí šťastní
to že je neznám není žádná škoda
vůbec jsou živí? na tom není shoda
Autor Uličný, 20.11.2021
Přečteno 267x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Psavec, Fialový metal, Iva Husárková, Friday
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nedávno jsem poslouchal na Talk TV v pořadu Jadrná věda rozhovor s Martinem Buchtíkem, šéfem Ústavu empirických výzkumů STEM. Povídal o tom, jací jsou Češi. Se mi ten rozhovor vybavil, když jsem tento EU sonet přečetl. Ach jo :-(

21.11.2021 10:01:18 | Schíza

Raději běžím ...
Ne ležím ... Ne To nechci !
Tak blízko je domov MŮJ i TVŮJ !

20.11.2021 11:25:55 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí