Vzpomínka

Vzpomínka

Klan tkalců upředl mračno

a kapka rozbita o mramor

spálila duchy oceánů

výheň v červáncích plane

jako tvé promodralé rty

a rozsévači ohňostrojů

připluli na bárkách 

z minula

 

Češeš nezralé třešně

ty vlasy v údolí Nilu

plástve rozmarýnů

a dech se zkrátil

a zas bude jitro

rámě s chutí soli

na oltáři z vosku

bělají

 

Plujem podsvětím

brod potají lká sonet

a blíží se modří ptáci

usoužení tužbami

zavlečenými z megapolí

a nápoj zapomnění

všichni jsme vypili

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 21.11.2021
Přečteno 331x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Lexi, Iva Husárková, Fil
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Suprová, dobře vyjádřeno s krásnými obraty .)

22.11.2021 14:04:39 | Constantine

Krásná, děkuji

22.11.2021 10:48:50 | Lexi

nádherná ST :-))

22.11.2021 03:33:31 | Iva Husárková

Moc pěkné dík

22.11.2021 00:05:52 | Fil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí