*-*„zdravíčko“

*-*„zdravíčko“

Anotace: ~~~~~(:-)~~~~

*.........................*
Na okno dýchne nám
mrazivé ráno
bílého sněhu
je všude rozsypáno,
okenní tabulky
snad malíř maluje.
Povedlo se mi to,
...malíř se raduje.
Obloha modrá je
a slunce nad hlavou
sněhová královna
má duši toulavou,
na bílém obláčku
v tom modru pluje
tam kam se usměje
tam přituhuje.

Na vodní hladiny
jen lehce dýchne
a to si hastrman
v posteli kýchne,
pak slyší tam svrchu
„zdravíčko“
a to mu popřálo
do vody sluníčko.
Mrazivé ráno
poledne vystřídá
a ze střech sněhu
poskrovnu ubývá,
sněhová královna
jen ty,ty,pohrozí
tu vodu ze sněhu
si dechem zamrazí.

Rampouchy rostou
velký a malinký
a taky studí
ví všechny maminky.
Vždyť je to lízátko
povídá malý kluk.
Na něco jsem si vzpomněla
..pšt,ani muk..

....................................

~~~~~~~~

Autor Květka Š., 08.12.2021
Přečteno 147x
Tipy 10
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Sonador, Protos1182, Iva Husárková, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kouzelný:)

09.12.2021 09:00:26 | Sonador

Ty jsi mě pohladila. Úžasné. Bezva.

08.12.2021 15:05:36 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí