Než se lidé proměnili ve stromy

Než se lidé proměnili ve stromy

„Takže už věříš?
Věříš v moře?“

„Ne
Já ho viděl
Kdysi dávno
Než se lidé proměnili ve stromy...

Už tenkrát rostly na jeho březích
Byly to břízy
Příliv omýval jejich bledé nohy
a rval z písku jejich kořeny
Chrámy tam nebyly
Létal jsem nad ním
a můj stín ve vlnách
podobal se andělu
A pak
za odlivu
se břízy hnaly na útes a tříštily se o kámen
Listí
co zůstalo na hladině
pak za klidných nocí vytvářelo mrtvým siluety křídel.“
Autor Duhová Rybička, 08.12.2021
Přečteno 181x
Tipy 15
Poslední tipující: jenommarie, Sonador, Iva Husárková, Krahujec, Jeněcovevzduchukrásného, Lexi, Marten, zdenka, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná, jemná fantazie:)
úplně to pohladilo

09.12.2021 21:04:34 | jenommarie

úžasný*

09.12.2021 08:31:22 | Sonador

Krásný obraz. Děkuji

08.12.2021 18:15:27 | Lexi

...to je tak divný...až se mi to líbí..;-)

08.12.2021 17:50:50 | Marten

Obdivuji.

08.12.2021 16:08:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí