Byl to pes

Byl to pes

Zdálo se mi
že mě ze břehu pozorují vlčí oči
ale nebyla to pravda

Byl to pes
a oko měl jen jedno
Čekal
až přiletím na břeh
když mokrýma tlapama rozrýval tóny
barvy a květiny
zahrabané do písku

Na pobřeží plály ohně
Z ruin obrovských kamenných domů
vyrůstaly stromy

Vypínaly se až k obloze
a trhaly staré ohořelé zdivo na kusy

Jejich kořeny prorůstaly zbytky omítky
a zarývaly se do kamene
jako dlouhé rozpraskané žíly

Tolik bych si přál to vidět
Autor Duhová Rybička, 10.12.2021
Přečteno 230x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Imaginant, Iva Husárková, Marten, Psavec, paradoxy, Sonador, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc se mi tvé surrealistické básně líbí a baví mě...*

10.12.2021 08:39:33 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí