Vánoční II.

Vánoční II.

Říkali, že o vánocích bude sníh,
říkali, že bude mír na zemi,
ale místo toho jen stále prší
závoj slz pro porod Panny.
Vzpomínám si jedno vánoční ráno
zimní světlo a chor v dálce,
vyzvánění kostelních zvonů
a vůni vánočního stromku.

Vánoční sen mi prodali,
koledy mi prodali,
povídali mi pohádku,
já věřil v ducha vánoc
a díval se k nebi vzrušenýma očima,
dokud jsem se neprobudil,
v prvním raním světle
znechucen komercí.

Přeji nadějné vánoce,
přeji šťastný nový rok,
všechno utrpení, bolest a smutek,
ať opustí tvé srdce a vyčistí ti cestu.
Říkalo se, že bude o vánocích sníh,
říkalo se, že bude na zemi mír.
Aleluja, buď nebe, nebo peklo.
Dostane se ti takových vánoc, jaké si zasloužíš.

Autor Tomcat, 25.12.2021
Přečteno 155x
Tipy 13
Poslední tipující: Jarunka, Emily Říhová, Amonasr, Iva Husárková, šerý, Fialový metal, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž láska srdce zaplní
a z duše ztratí se smutek,
sváteční čas život naplní,
pocítíš štěstí dotek...
Krásný sváteční čas, Honzí:)

26.12.2021 22:49:00 | Emily Říhová

pěkná poezie, Tomcate, Líbí se mi to*

25.12.2021 23:54:33 | šerý

Skvostné řádky.

25.12.2021 20:01:42 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí