Bytí

Bytí

Anotace: Z intimního šuplíku 2021.

Horizont událostí
chrastí jak zlomek kostí.
Květ v mrazu
čeká oblevu.
Já mňoukám do sněhu.
Text v projevu.
Zem tvrdá je
a možná
v jaru bude naděje.
Klíčky myšlenek
zapálí plamínek.
Doufám mrznu i blednu.
Časem z vrásek stárnu.

Portál pamětí
odejme prokletí
a máma nebude bez dětí.
Kéž zima přinese úlevu
a nebudu hledat
hvězdnou soustavu.

Najdu ráj na zemi,
kde odmítnutí
jsou v naději.
Vrbové proutí
se rozproudí.

Vyraší s požehnáním slunce.
A dobří holubi se vrátí ke své mamce.

Přání čechrám do ledu.
Jednou přečkám námrazu.
A budu mít lásku místo podrazu.

Obraz hoří v barvách,
duše skučí v larvách.
Nízké teploty mi nevadí.
Těším se až vlídné jaro pohladí.

Zima se přestrojí.
Rok nový bude svatyní.
Bytí je láska.
Není jen hraní.
Autor mkinka, 26.12.2021
Přečteno 114x
Tipy 10
Poslední tipující: Amonasr, Fialový metal, Psavec, jitoush, Sonador, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jituško... nějak nemám ta správná slůvka... myslím na tebe a snad tě potěší aspoň písnička:*
https://www.youtube.com/watch?v=t3u8stDTwZY

27.12.2021 06:45:02 | Sonador

Děkuji, milá. Hřeješ svojí dobrotou.

27.12.2021 06:47:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí