Osud

Osud

Už jdou, koně se vzpínají.
Už jdou,
školou španělskou.

Jezdci jsou vyšňořeni,
davy šílí.
Do arény vstoupí
za krátkou chvíli.

Býci vzrušeně kopyty hrabou.
Jakoby cítili blízkost smrti,
svými kopyty písek drtí.

Torero s parádou vchází,
muletou mává.
Své diváky zdraví,
dav jemu v odpověď vstává.

Korida slavnostně začala.
Býk divoce vbíhá,
má hlavu u země, oháňkou švihá.

Začalo představení,
diváci nadšením řvou.
Písek barví se krví,
raněný býk je na kolenou.

Pak nezdolnou vůlí se zvedá.
Stojí a těžce dýchá,
je napětím aréna tichá.

Torero divákům pyšně kyne,
pomalu k býku kráčí.
Na chvíli zaváhá -
a chvíle ta, býkovi stačí.
Autor Kan, 01.01.2022
Přečteno 142x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, šerý, Psavec, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí