Polopatě básnicky

Polopatě básnicky

Anotace: Tady už vytahuju vyloženě z hlubokého archivu, asi 2009, bylo mi 16/17 při psaní.

Prohibice selhává v prvotním momentu

Kdy zakázali cenzuru etiket, protože

Mlčeti je zlato a nejvíce mají ti obšousti

 

Za zelenými řekami

 

Pijící vína a rumy s colou za 60 korun

Po odpočtu dph a 300%ní lichvě

Na prodeji panáku nezletilým

Co si během domácího vězení

Radši šňupnou piko, než aby

Uklidili garáž zasviněnou kočičí rezí

 

Něco na tom bude

 

Dojné krávy utíkají jako svorné stádo

Dohánějí kravaťáka utíkajícího metrem

A plakáty se diví tvým znalostem

Z filmového průmyslu a architektury

 

Kdo to ví, odpoví

 

Tvoje malá holčička už má všechno

Poslední co jí zbývá je výhra v televizní

 

Soutěži

 

Bájné mýty budou vyprávět o nás

Jak jsme dobyli vesmír a jmenovali

Správce na všechnu blbost světa

 

A on i to dokázal podělat

 

Nejvíce mě bolí pomyšlení

Na funkci všech těch orgánů

 

Zabudovaných v přesném mechanickém pořadí

Ve schránce která znamená jen množení a přemýšlení

 

Mozek a péro mozek a kunda

To je to co jsme

A mozek chce péro a mozek chce kundu

Zakažme si to co jsme

 

A povolme sňatky langustů

Když tak smutně koukají

Autor Alexandr Rakita, 01.01.2022
Přečteno 104x
Tipy 7
Poslední tipující: OpilyJohn, kudlankaW, šerý, Psavec, Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A já myslel že člověk je trávící roura
A tady vnímám i metafory jako pašák a courá
Teda pindik a toulec

02.01.2022 23:30:56 | kudlankaW

:-)))

03.01.2022 00:34:01 | Alexandr Rakita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí