Město v zimě

Město v zimě

Padá sníh, jako dívčí slzy,
jak drobné mince ťuká do oken.
Začal padat zrána, ještě brzy,
kdy pro tmu, nebylo vidět ven.
Vítr, ten rozháněl jej po ulici,
tvořil husté závěje.
Vločkami zavál město spící;
zbloudilý, kam se poděje ?
Měsíční světlo mrazí,
stejně tak je krutý mráz.
Na chodnících stojí sněhuláci nazí,
zpití štěstím pod obraz.
Město sněhem zapadané,
zmateně do rána hledí.
Neví, co a jak se stane,
a kočky kloužou po náledí.
Autor Kan, 02.01.2022
Přečteno 179x
Tipy 16
Poslední tipující: Emily Říhová, Sonador, Fialový metal, Iva Husárková, Dreamy, mkinka, rybka, Marten, Fil
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Emily, Děkuji

21.01.2022 11:52:41 | Kan

Město do bílé oděné
svou krásou bere dech...
Ráda jsem četla, Kane
Krásný den přeji

09.01.2022 22:14:45 | Emily Říhová

Super

02.01.2022 15:40:29 | Fil

děkuji, jsem rád, že se líbí.

03.01.2022 09:57:20 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí