Noc v údolí

Noc v údolí

Černá perla splynula s natavenými břehy rozsedlin

sukno spod krví zpocených koní náhle polehlo

a tříska v oku milenky orchideí

víří v hlubinách mrtvých moří

tuší bahenní vývěry...

Řka jak duní bubny a studí prach nocí

přesmýkám vřetena v kadeřích Venuše

bojím se perel na polštářích v říjnu tkaných

že pojmou moji duši za muže 

že už nepříjdu k pramenům zlatých měst

kde zpívají okroví ptáci sonety sametové...

Schoulen v batohu z vybuchlé hvězdy

napíšu ti voskem bez plamene

jak mi chybíš

hádanko hořkosladká... 

  

 

 

Autor Pablo Kral, 06.01.2022
Přečteno 151x
Tipy 9
Poslední tipující: Stanislav32, Kan, Sonador, mkinka, Iva Husárková, Vivien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí