Iluze

Iluze

Anotace: Kam až sahají naše iluze?

Za matnou iluzí
štveš se jako kůň
a duši svou bolavou
skrýváš za dřinu

Každý svůj neúspěch
si tisíckrát vyčítáš
snažíš se nevzdávat
předem prohraný boj

Dobrá už jsi byla
šeptáš odrazu v zrcadle,
který zraňuje tě
každým milimetrem navíc

Kolik tisíc kilometrů
musíš ještě uběhnout,
než uvedomis si,
že ten závod nevyhraješ?

A ani nemusíš

Nikdy nebudeš krásná,
když sama se tak neuvidíš
A vážně je krása
v očích toho, kdo se dívá?

Je ta má v těch tvých?

Nesnášíš mou bolest,
když pustím ji napovrch,
tak schovávat ji v nitru
budu dál

Jak ráda bych byla
pro Tebe
pro všechny
Inspirací

Pořád tajně doufám,
že začneš nahlas říkat
ta dvě slova,
Která pro tebe nic neznamenají

Prečteš si někdy
všechny ty bolavé řádky
co nikdy neměly
spatřit světlo světa?
Autor Jajja, 07.01.2022
Přečteno 156x
Tipy 10
Poslední tipující: přema, Vivien, Iva Husárková, Psavec, Marten, J's .., Friday, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ou.. Ale víš jak, mít stále oči otevřené .. krásu světa pobírat

12.01.2022 11:01:01 | Vivien

Je.

07.01.2022 22:46:45 | Kdoví

Moc se mi líbí. Bolest nitra vystižená.

07.01.2022 09:28:08 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí