Mámy nosí luk a šípy

Mámy nosí luk a šípy

Anotace: Pro Michalku i další děti

Pod srdcem své štěstí nosí

pak za tmy nebo ranní rosy

až odbyde správný čas

přijde na svět jeden z nás. 

 

Na hrudníku mámy leží

-mámy tak svůj poklad střeží

v rukou, v dlani, celý svět

co nebojí se zakřičet. 

 

Pak domů odnesou si vás. 

 

Svět se změní v okamžiku

postel, plenka, plno křiku

plno smíchu, štěstí, díky!

za mléko i za dudlíky. 

 

Všechny směny mámy mají

a bez přestávky všechny dají

A pořád dovedou se smát!

 

A když se štěstí začne bát

tak u vrat, oken, v plné zbroji

všechny mámy hrdě stojí

 

Ta tvá nosí luk a šíp

její láska je tvůj štít. 

Autor Aaliyan, 15.01.2022
Přečteno 133x
Tipy 18
Poslední tipující: zdenka, Vivien, Sonador, Iva Husárková, jitoush, Fractura cordis aperta, šerý, Marten, mkinka, jenommarie, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je milunká báseňka, ráda jsem ji objevila.

18.01.2022 17:23:10 | Vivien

Povedla se, konec mírně pohádkový .)

16.01.2022 19:44:15 | Constantine

krásná ST :-))

16.01.2022 02:50:17 | Iva Husárková

...Moc hezký Aaliy.....Ji./úsměv/

15.01.2022 21:50:01 | jitoush

Změní se celý svět..krásně napsané *:)
Hned mě to vtáhlo zpět *.. no už jsou dospělé
Ráda jsem četla

15.01.2022 20:37:18 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí