* * * 77)

* * * 77)

To není báseň,
co tu nalézám a zhasnu.
To jenom vítr znásilnil svá křídla.
Kam spěchají slova
smyslem proti hlavě celku.
Jen bázeň a svědomí
obklopuje domy,
v nichž hvězdy odkvétají
obklopeny slovesy a pomlkami.
S vámi též pomalu
tu zhasínám
a blouznivě nahmatávám
aortu smyslností
přitékajících bez zábran a bez obsahu
a splachujících
z cest a obličejů
prach života.

            30.3.1987

Autor Jan Kacíř, 17.01.2022
Přečteno 141x
Tipy 10
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, OpilyJohn, Psavec, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí