Za dveřmi

Za dveřmi

 

Dveře na tisíc západů zamčené,
jištěné mříží kovanou z oceli,
střeží to, co je pro nás oba cenné,
to, co bychom navzájem si dát chtěli.

V jiný čas a na jiném místě,
zaklepat na dveře mohlo by stačit,
nic nestálo by nám v cestě,
abychom si směli patřit.

-

Kolem tma a mrazivé ticho
jen hlasy vycházející z nitra hlučí

žal a stesk dávají echo
střípky naděje duši ničí.

Opouští mě víra, můj vysvoboditeli
a ať už ten cit vypařil se kamkoli,
vědomí že se tak snadno vzdáme,
bolestně tělo drtí a láme.

A tak Tě prosím o smilování nad zranitelností ženy,
sledující ve tmě jen chladné holé stěny.

Vzdej se klíčů od mé komnaty a ustup od dveří dál,
dej prostor tomu, kdo by o mou záchranu skutečně stál.

Však pokud jsi stále mým hrdinou
nemarni čas neb každou další hodinou
mé očekávání slábne a zámek obaluje rez
vysvoboď mě prosím ještě dnes.

 
Autor Soliteria, 17.01.2022
Přečteno 204x
Tipy 14
Poslední tipující: Akrij8, Friday, mkinka, Marry31, Kan, petrzal, Vědma, Iva Husárková, šerý, Protos1182, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná a výstižná báseň .)

24.01.2022 12:36:38 | Constantine

Moc děkuji;)

25.01.2022 19:45:31 | Soliteria

Zajímává reakce na náš rozhovor. :-) Není to špatné.

18.01.2022 16:32:22 | Friday

Děkuji

18.01.2022 16:45:27 | Soliteria

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí