Soused

Soused

V životě jsem došel,
až k nebeské báni,
na oblak se posadil,
jako jiní páni.
Byla řada přede mnou,
dav různého stáří,
mnohá duše skromná,
mnohá s důležitou tváří.
Každá s velkou nadějí,
že za bránu ji vpustí,
doufají v to hubení
a doufají v to tlustí.
Kdo před bránou stojí,
musí vyznat svoje hříchy.
Když já jsem je odříkával,
káceli se svatí smíchy.
Tuhle hříšnou duši,
tu za bránu nepustíme,
ale na vedlejším oblaku,
si tu duši usadíme.
Komu se to stane,
když ho mine nebe,
aby Bohu za souseda,
nabídnul sám sebe ?

P.S. Mojí milí, nebesa, jsou sakra dobrá adresa !
Autor Kan, 18.01.2022
Přečteno 114x
Tipy 9
Poslední tipující: Kubíno, Sonador, Vědma, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky, nakonec je to pravda. :)

20.01.2022 10:13:53 | Kan

já myslela hlavně tedy to "sakra" je to vtipný;) ale ano, je to pravda...

20.01.2022 10:21:11 | Sonador

No, ono to původně bylo bez, ale nebylo to úplně ono. A pak mě to tam vpadlo
a byla z toho slovní hříčka.

20.01.2022 19:02:09 | Kan

to péesko se ti fakt povedlo;)

20.01.2022 09:56:08 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí