*-*Povětří vánek i vítr

*-*Povětří vánek i vítr

Anotace: ~~~~(*o*)~~~~

---------------------

~~~~~~~~~
Povětří vánek i vítr
prý jako kadeřník
vlny trávě vyfouká
tam motýl tam druhý
tam pátý desátý
kde se posadí
každý kolem kouká
jeden sedne na mák vlčí
druhý taky...kluci
to už stačí
mák se větrem točí
a vidí tam ty modré oči.

Jak se po nich holka kouká
a potom si tiše brouká
máků chrp i kopretin
je teď celá louka,
chrpu si dá do kapsičky
své vestičky
vlčí máky do vlasů
kopretiny s klasy žita
do kytičky pro krásu.
Přišla domů i s motýly
ti v tom máku usnuli
holka máky sundá z vlasů
motýli se vzbudili.

A co pak?
Pak oknem na zahradu
motýli odletěli.
Našli si snad nový mák?
Asi ano...nebo ne...
tak či tak.
A za kopcem houká vlak.

...................................
~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 25.01.2022
Přečteno 115x
Tipy 21
Poslední tipující: Emily Říhová, Protos1182, Fialový metal, Iva Husárková, jenommarie, Kubíno, Jeněcovevzduchukrásného, šerý, Sonador, Petr27, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná a na leden svěží.

26.01.2022 05:02:34 | Fialový metal

No jejda...Květuško milá, taková letní krása..zase prohříváš..to budu mít letní sen ..určitě:)). Děkuji a měj se krásně *ST

25.01.2022 22:29:42 | jenommarie

Takové blahodárné pohlazení, po lidských šrámech života.*

25.01.2022 17:32:15 | šerý

nádhera ST :)

25.01.2022 16:41:29 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí