Ticho a tma

Ticho a tma

Místnost ztemělá vyhaslá svíce

Pro víno - nejde se do lednice.

Není tu slyšet dech,

pavouci nelezou po stropech.

 

Na stole v prachu dvé ruce obtisklé

A smítkám prachu - neřekne  se ne.

Závěsy zarostlé pavučin mlhou

Houby se šíří provlhlou půdou.

 

Život si vždycky cestu hledá 

I kdyby jen voda, a nebo chleba.

Tam v kobce zustat měl 

Pst, kdo to byl, že odešel.... .

 

~☆~

 

Autor Protos1182, 26.01.2022
Přečteno 104x
Tipy 11
Poslední tipující: Jarunka, Iva Husárková, Sonador, šerý, Fialový metal, mkinka, Kan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jejdy, ta se mi hodně líbí... až tajemném prostředí s pěknou poslední strofou vyústění*

26.01.2022 12:40:47 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí