Dvě ponaučení

Dvě ponaučení

Inspirováno J.W.Goethem.

Chovej v úctě svoji ženu,
respektuj ji s pokorou.
Každá žena má svou cenu,
je tvou životní oporou.
Bůh ji stvořil z žebra Adamova,
jako ta kost je žena křehká.
Netlač na ni, zas a znova,
oporou být, není práce lehká.
Jen buď více shovívavý,
ať je s tebou spokojená.
Je lépe být stále zdravý,
než mít žebra nalomená.



S tím už J.W.G. nemá nic společného.


Vy, ano, vy ženy mějte v úctě muže,
oni o vás vědí, i když se to nezdá.
Nechválí vás, nenosí vám růže ?
I tak jste mezi planetami jeho zlatá hvězda.
Když ztrácíte odvahu
a strach vám duši hlodá,
nejste vděčná za snahu,
s jakou vám ruku podá ?
Dokáže vás utišit
a také zvednout tlak,
I tak se s ním dá klidně žít,
ženy, prostě je to tak.
Autor Kan, 29.01.2022
Přečteno 128x
Tipy 9
Poslední tipující: Jarunka, Iva Husárková, Psavec, šerý, Friday, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Žena jak mince
má rub i líc.
knebi jí vyhodíš na zem dopadne
když ryzostí tobe zacinká
čeho přát si víc?

To mě jen tak napadlo... a vlastně asi nadbytečně. Netřeba tvému vydařenému dílu dodavát nic!

29.01.2022 15:50:11 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí