Kolik slov má harmonie ticha?

Kolik slov má harmonie ticha?

Anotace: ,,,

Kolik slov ještě

skrývá se ti 

ve spáncích

nocí ve snách

napůl probdělých

když ticho tančí

kolem po špičkách

aby tě náhodou

nevzbudilo

příliš brzy?

 

Kolik písmen ještě

chodí ti

sem a tam

po bříškách prstů

když snažíš se 

poskládat dohromady

význam věty

co cítíš

uvnitř nitra

které mlčí?

 

Kolik otazníků ještě

postavilo se ti

za všechny odpovědi

nevyřčených plánů

a nově kvetoucích snů

které ve svém rozpuku

se rozplynuly

a nechaly za sebou

uklidňující vůni

blížícího se jara

a prázdný obzor

plný příslibů

nového začátku?

 

Kolik teček ještě

zjevilo se

za všemi těmi tichými

pláněmi rozplynulých

koster všech vizí

o které dávno nestojíš?

 

Spousta?

Nebo možná málo?

Trocha nebo příliš?

Všechno nebo možná

vůbec nic

s kapkou všeho

a na závěr

trocha dechberoucí

harmonie ticha?

Autor Denael, 21.02.2022
Přečteno 110x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, šerý, Psavec, Kan, Sonador, Fialový metal
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Diakritika, písmena v tichu. Úpící, si slibující, dle činů dle zvyku. Z tolika, ukradlo si kolik. A jen rozpoluplný člověk stává se soudcem.
Pěkná báseň. Rád jsem si jí přečetl.*

23.02.2022 00:25:18 | šerý

krásný... cesta ticha není lichá*

22.02.2022 07:41:31 | Sonador

Děkuju, zjevně i v tichu člověk vážně jednou za čas nachází slova :-)

22.02.2022 07:45:48 | Denael

právě tam ta pravá...

22.02.2022 10:10:49 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí