Zlo II.

Zlo II.

Zvuk bubnů a píšťal a válečný ryk,
už nikdo neví, kdo náš je, kdo protivník;
ohněm obzory září jak sluneční jas,
to Morana běsy zve na hodokvas.
Marnost a beznaděj krajinou kráčí,
zubatá v krvi svou kosu smáčí.
Za ní jen smutek a popel a dým,
ten vznáší se nad ránem zkaleným.
Zem celá strachem se třese
a černá holubice - dál
uvadlou snítku v zobáku nese.
Autor Kan, 25.02.2022
Přečteno 91x
Tipy 12
Poslední tipující: jitoush, Vivien, Marten, Psavec, Fialový metal, jenommarie, Lighter, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

*

25.02.2022 12:52:53 | jenommarie

Také cítím ten smutek.

25.02.2022 10:40:40 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí