Potkal jsem člověka, který chtěl něco říct světu

Potkal jsem člověka, který chtěl něco říct světu

Potkal jsem malíře.
Namaloval obraz,
na ktrém svítilo
slunce skrze
mraky z popela.

Potkal jsem spisovatele.
Napsal román o
temnotě světa
v lidských srdcích
i v jeho duši.

Potkal jsem sochaře.
Vytesal sochu z
mramoru, v podobě
hrdiny, který padl
na vítězném poli.

Potkal jsem zpěváka.
Zpíval píseň o
časech dávno minulých,
o ženách i o mužích
a o radosti z žití.

Potkal jsem básníka.
Skládal báseň, kterou
neměl nikdo číst.
Byla o člověku
a o lásce k němu.

Potkal jsem člověka,
který chtěl něco říct světu.
Nikdy však něvěděl,
jak To vyjádřit.
Proto maloval, psal, tesal, zpíval a básnil.

Autor Imaginant, 27.02.2022
Přečteno 189x
Tipy 11
Poslední tipující: Sonador, Fractura cordis aperta, Kan, paradoxy, šerý, mkinka, Fialový metal
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Působivě napsané.

28.02.2022 09:50:13 | Kan

Děkuji.

28.02.2022 22:19:46 | Imaginant

Hodně se mi líbí myšlenky, obraty. Znamenité.

27.02.2022 23:42:48 | mkinka

Děkuji.

28.02.2022 22:20:16 | Imaginant

A možná proto mám někdy splín.

27.02.2022 22:50:15 | Fialový metal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí