Po bitvě

Po bitvě

Nad zemí pluje stín,
za ním zničená pole,
kostry rozvalin
a pláně holé.

Bolest a pláč
prostý slz a vzlyků,
železný karabáč,
zoufalství uprchlíků.

Nad tím vším dým,
pod dýmem plameny zla,
obětem ubohým
modlitba nepomohla.

Marně se slunce snaží,
zbavit zemi stínu,
jen vykoukne na zápraží
a cítí spoluvinu.
Autor Kan, 03.03.2022
Přečteno 100x
Tipy 12
Poslední tipující: Sonador, Iva Husárková, Guldrun, Psavec, Marten, jenommarie, Lighter, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí