Velbloud a had

Velbloud a had

Anotace: Báseň inspirovaná prázdnou krabičkou Camelek. (2016)

Slunce svítí skrz můj skelet
vezu se na hrbu velblouda
v hlavě dým, na srdci šelest
do pouští jsem se s ním zatoulal

Jako Buddha svatou poutí
procházím já se svým velbloudem
pouštní had svým tělem kroutí
mám pocit, že nikam nedojdem

Tři zvířata, oni a já
dva zuby pod kůži vryly se
jeden z nás teď k zemi padá
hadí jed do těla vpíjí se

Slunce pálí jako ďábel
protíná kůži mou paprskem
velbloud a had – Kain a Ábel
smrt číhá v sevření bratrském

Padám k zemi k smrti znaven
mé tělo tu leží vyprahlé
ještě než se stanu bláznem
mé oči už budou vyhaslé

Dvě mršiny duny střeží
oáza na míle vzdálená
jedna v hadím hrobu leží
druhá je žárem zla spálená
Autor Fojc, 14.03.2022
Přečteno 114x
Tipy 8
Poslední tipující: Krásnoočko, Marten, Psavec, Sonador, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velbloud kráčí a had se plíží. Tady máš krabičku a usměj se na líčku. Den kadeří.
Kdo nekouřil, nevěří. Tělo chce páru, pak je duše příměří.

14.03.2022 00:23:53 | mkinka

:)

16.03.2022 23:26:28 | Fojc

Děkuji za smajlíčka. Mkinka

17.03.2022 07:54:41 | mkinka

Pěkná báseň... řekl bych, téměř baladická*

14.03.2022 00:19:14 | šerý

Díky!

16.03.2022 23:26:39 | Fojc

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí