Díra v plotě

Díra v plotě

pomalu

už se to nestává

ale dnes opět

jsem málem zapomněl

vyzvednout si výplatu

no

trápit se tím nebudu

když už mě hřeje v kapse

ale zase další nepříjemnost

jak otvírám branku

opodál v plotě

díra

vcházím do domu

nenechám se tím rozhodit

 

chvíli sedím v křesle

přemýšlím

jen tak

o ničem

začínám rozdělovat peníze

domácnost

ostatní věci 

pomalu čas

na večeři

chystám talíře

příbory

vyndávám pečeni

nasávám vůni

krátím čas

hraju kostky

žena konečně přichází

už jsem se bál

že ji dnes neuvidím

nakládá na talíř

odchází

zřejmě má své dny

kdo nemá?

tím se zaručeně nenechám rozhodit

 

druhý den to samé

mám zvláštní pocit

že v tom bude ještě něco

mluvím na ni

nevnímá

co říkám

dělám

i nedělám

pomalu čas

jít se mrknout

na plot

ale díra nikde

pokud jsem ho včera opravil

no

na to bych přece nezapomněl

ale

ajaj

teď se mi něco vrací

jen mlhavě

snad na to přijdu

pokud ne

tak se tím určitě nenechám rozhodit

 

dnes volno

co podniknout ?

žena stále nekomunikuje

začíná se tvářit

všelijak  

plot opravený

déšť stále intenzivnější

snad bych mohl

teď jsem to zapomněl

tak asi zkusím

něco jiného

nebo si zahraju kostky

zkrátka se nenechám ničím rozhodit

 

stále horší

stupňuje se to

nevím

počkat

už se mi to zase vrací

není možné

asi jsem neměl přestat

jenže jsou pryč

zajdu za doktorem

aby mi předepsal nové

každopádně

situace se komplikuje

vzpomínám

i když ne zcela jasně

že jsme se

před pěti dny

rozešli

děsně zuřila

nikdy

už mě nechtěla mít na očích

já rezignoval

nepřiléval olej do ohně

stejně je ale neskutečné

na něco takového

zapomenout

jen doufám

že v tom není ještě něco

víc

každopádně

když už jste tady

nechám si poradit

měl bych se tím nechat rozhodit? 

Autor Pavka Stanislav, 14.03.2022
Přečteno 188x
Tipy 3
Poslední tipující: DH22, Lighter, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A co bys z toho měl? :-)

15.03.2022 10:57:35 | Lighter

Kdyby to věděl, tak asi neptá, ne?

15.03.2022 15:38:27 | Pavka Stanislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí