Čtyři živly

Čtyři živly

Anotace: ***

Jsem jak OHEŇ...
Jak ta sirka, jež rozsvítí se prudce,
jak to malé slunce, co zahřeje tvé ruce.
Jsem plamenem ve tvých očích – tvá poslední naděj!
jsem tvých nejtemnějších chvilek zloděj.
Nebo všechno v popel obrátím – jak v nejhorším snu
a pak tiše dohořím a pohasnu.

Jsem jak VODA...
Tisíc tváří můžu mít,
tou nejklidnější ze všech být.
Nechtěj mě však rozhněvat!
Ať nemusíš s bouří bojovat.
Jsem třpytivou slzou na tváři přírody,
jsem nespoutaná královna - plná svobody!

Jsem jak ZEMĚ...
Když ulehneš v můj měkký mech,
snadno ztotožníš se mnou dech.
Jsem hlavní života pramen,
jsem i ten nejmenší kámen.
Pouze do dvou podob já se ukrývám,
jednou v záři a pak v temnu přebývám.

Jsem jak VZDUCH...
Jak vánek proháním se mezi stromy,
jak hurikán jenž boří, ničí domy.
Umím napodobit všechny hlasy,
šeptám ti je a při tom čechrám vlasy.
Neboj svou píseň zazpívám ti brzy
a při tom osuším ti všechny tvoje slzy.
Autor lene.tln, 19.03.2007
Přečteno 1260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je krásná Lení. Možná hezčí než ta moje. :o)***

20.03.2007 07:30:00 | Cryoman

... nápad dobrej, pár silných momentů (např. závěr první sloky) ... kazí to některé rýmy ... vesměs gramatické, otřepané ...

19.03.2007 20:47:00 | JardaCH

Opravdu moc hezký :)

19.03.2007 20:12:00 | Dilla

jsem slovo
jež tě nyní chválí
jsem usměv
který v srdci pálí
jsem chvála
co pro tebe je k mání....moc hezky jsi to napsala :-)

19.03.2007 20:09:00 | mamina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí