Hledání.

Hledání.

Jak píše básník Goethe,
celý svět se mění.
Tak dej si pozor, ty můj světe,
ať neupadneš v zapomnění.
Nevděk vládne tomu světu,
lhostejnost a žádný cit.
Svědomí snad někde je tu,
ale jak se o tom přesvědčit ?
Snad naděje a víra
v čistou bytost spravedlivou.
Však obava mou duši svírá,
zda najdeme ji někde živou.
Co je vlastně po životě,
kam se duše poděje ?
Není přece malé kotě,
co zmizí do závěje.
Autor Kan, 30.03.2022
Přečteno 87x
Tipy 10
Poslední tipující: Sonador, Psavec, Fialový metal, Marten, šerý, mkinka, Vivien, Dejvis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výborná Kane*

31.03.2022 09:42:00 | Sonador

Sonador, děkuji.

31.03.2022 10:00:41 | Kan

Děkuji pěkně.

30.03.2022 12:19:30 | Kan

Líbí. Vyjádření nitra i myšlenky.

30.03.2022 11:58:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí