Smírčí kříž

Smírčí kříž

Anotace: .....

Tříska zatržená do krajiny
Co značí, kdo si vzpomene?
Jsou zločiny a strašné viny,
které unese jen hmota kamene

Pod jejich hroznou vahou,
stále víc se k zemi kloní
Kdosi veden hnusnou snahou,
rameno mu ještě zlomil

Nápis už význam ztratil,
též znak, co přines zmar
Vítr a déšť dávno změnil,
vše v nečitelnou směsku čar

Prohlížím zbylé ruiny
a lehce odávám se snění
Zvítězí dříve tíha viny,
nebo vše smaže odpuštění?
Autor jiljovský, 19.03.2007
Přečteno 324x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj Istar. Díky, zrovna tahle báseň patří mezi mé oblíbené, a byla zde tek trochu "nepochopena", což mě mrzelo.

21.08.2007 16:43:00 | jiljovský

Tak to je paráda!

21.08.2007 05:05:00 | Istar

já věřím v odpuštění...

19.03.2007 21:17:00 | mamina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí