Faktótum

Faktótum

Anotace: Faktótum - kdo všechno dovede obstarat, něčí "pravá ruka"

 

 

Života větší půlka mi přešla,

bez boje, nebyl jsem odveden,

i tak si smrt, mou duši našla,

já mrtvé totiž, vkládám do beden.

 

Snad, že mě pánbůh nenávidí,

za to, že v něj pevně nevěřím,

tak aspoň takhle, často kostel vidím,

když při mši stávám, zády ke dveřím…

 

Nohama dovnitř, nohama ven,

pár silných rukou se rakve chápe,

pak spustit do hrobu zbývá už jen,

tu službu poslední, teď u mě máte...

 

Člověk se smíří se svým osudem,

co pro něj kdesi, jiní přichystali,

a život bez lásky, bývá jen přeludem,

to aspoň tvrdí, všichni pozůstalí…

 

Vídám ten smutek často lidem v tváři,

a ksicht můj mezi ně se jistě velmi hodí,

tak na to myslete, až s hlavou na polštáři,

potichu usnete, Vaše Blahorodí…

 

 

Autor DH22, 02.04.2022
Přečteno 94x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Marten, Akrij8, Psavec, šerý, Fil
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí