Svitani

Svitani

 

Venku již svítá,

ty s nocí odcházíš pryč,

majestátná jak Chrám sv. Vita,

od kterého zahodila si klíč.

 

Venku již svítá,

na okně jen mříž,

tvá slova do nitra vyrytá,

jak šedá myš hledající skrýš.

 

Venku již svítá

a vše zda se jako sen,

slunce paprsky nový den vítá,

jeho září jsem obklopen.

 

Venku již svítá

a s rozbřeskem vracíš se zpět,

hebká, něžná intimita,

starší jsme jen o pár let.

Autor Jdarks, 04.04.2022
Přečteno 127x
Tipy 8
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, mkinka, Psavec, Fil, Nazgulll
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně si pobásnil*

05.04.2022 13:47:32 | šerý

Děkuji moc za pochvalu.

05.04.2022 15:21:44 | Jdarks

Líbí se mi, zajímavá .)

05.04.2022 09:27:27 | Constantine

Děkuji moc.

05.04.2022 09:50:31 | Jdarks

Text velmi vydařený i s pražským motivem. I ta šedá myš mi tam krásně zapadá.

05.04.2022 02:31:26 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí