Dny blondýnky, noci černovlásky

Dny blondýnky, noci černovlásky

Dny blondýny

rozčesávají zlaté paprsky

a noci černovlásky

se střídají u mého lůžka

v uniformách zdravotních sester

 

Měsíc

s lesklým stetoskopem na prsou

přicházívá na vizitu

 

Mám Tě

špinavou blondýnku

zavést do nejošklivější ulice města

mezi zašlost nemytých oken

mezi odpadky a potkany

 

Přivázat sekeru na klandr

aby se houpala ve větru

a Ty jsi si v klidu myslela

že někde poblíž

kradu železný šrot

 

Navštěvuji to místo sám

poznávám je podle zápachu zrady

cítím, jak to zde chodí

a že s láskou

sestrou důvěry

to opravdu jinak nepůjde

ač si to vůbec nezasloužíš

 

Na starém špalku

mezi vraky aut

den co den stínám

hlavu krásné blondýnky

 

Kolik krásnejch holek

budu muset ještě utratit

než si uvědomím

že mi za ně nestojíš?

Autor Kaj, 05.04.2022
Přečteno 125x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, šerý, Marten, Fialový metal, Kan, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle je mimochodem taky moc dobrá* jsem ji tehdy jaksi "zakecala":)

15.08.2022 18:28:50 | Sonador

Přinejmenším zajímavá práce* Jsem někdy překvapen, do jakých nezvyklých zákoutí se Tvé téma dostane. Rád jsem si opět nahlédl*

05.04.2022 14:06:00 | šerý

Díky, jako dítě jsem se rád toulal po periferii, což mi zůstalo. Periferie je velmi členitá. Periferie je zrcadlem civilizace.

05.04.2022 15:12:07 | Kaj

Super báseň ;O)

05.04.2022 11:32:17 | Constantine

Díky, krásný den

05.04.2022 11:46:49 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí