Přicházení

Přicházení

Poslední tulipán vzňal se v okovech 

modré oko tvé sluncem zalité hřeje

rudá tvář a rorýsi v zrcadle jezer

za oknem křišťál září a prolamuje

slaměnou bídu v sandálech mnichů

 

Lovci zvuků lásky tepají do jasanů

ladně vzlíná voda vysvěcená v mlhách

oblakům napospas ležíš tu bez šatů

Břízo moje bílá! Přísahej na zlaté vlasy!

dřív než vrosteš mi v krvavé srdce

 

Od pólu k pólu voníš jahodami

a útroby věnců na krcích šamanů

levitují v milostném aktu větvoví

tulipán v čerň obrátiv se - šeptá

přežil jsem...  Toť svěcení jara 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Pablo Kral, 14.04.2022
Přečteno 208x
Tipy 11
Poslední tipující: šerý, Psavec, Kan, Lexi, mkinka, Sonador, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je krása

15.04.2022 11:38:18 | Lexi

tohle je opravdu překrásné*

15.04.2022 10:26:02 | Sonador

MOC KRÁSNÉ...díky za zážitek..uložím si do svých tzv. nezabudek ST*

15.04.2022 02:12:28 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí