Odcházení

Odcházení

Tisíc úplňků nad ořešáky plane bělolících
vosk stékaje po hřbetu stříbrných plamínků
šalvějů kořeny v bahnisku brodí se živelně
a kopyta grošáků tepou jak skaliska v moři

Vyčeš si paprsek z vlásků ty dívko
do pouštní růže zaklet je odstín purpuru
trnových korun bol - obruče rezavé
láme se v dolině z májových dešťů

Zdali se češeš jen nahá a zlatým hřebenem
zdali tě labutě z hvězdných drah volají
vzdej se zlatých střech vábení a jen buď
vyznej proroctví šeptem - ať nezvadnou

Tisíc úplňků ustoupilo Slunci jitřnému
v temné doliny teď démoni usnuli
pleteň copánků v tyrkysovém nitru
vyráží pupeny a letí chrámem domů

to jen vůně kadidla zmámila tě...

Autor Pablo Kral, 18.04.2022
Přečteno 146x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, mkinka, Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

opět lahodná slova*

19.04.2022 08:55:11 | Sonador

Pěká práce. Líbí se mi*

19.04.2022 01:23:24 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí