* * * 133)

* * * 133)

Z kerých míst to vyvěrám
proti vlastním úmyslům
s nohama zatlačenýma do uší,
že zas nacházím
tvé nechtěné milování,
které se přes nás žene
jak vysoušející pasát.

I sny mají v těchto dnech
snědou kůži.
Propadám sám sobě
v hlučném oparu města.
Lipové květy za okny
mi připomínají desatero.

Ty to máš jisté.
Tebe kamenovat nebudou.

             11.8.1988

Autor Jan Kacíř, 19.04.2022
Přečteno 122x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Psavec, šerý, Kan, Pablo Kral, Sonador
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pfíha...*

19.04.2022 08:47:57 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí