Měsíc.

Měsíc.

Měsíc svítí do úzké ulice,
kam ani lampu nepostavili.
V zapadlých koutech,
krčí se stíny a jen světlo Měsíce,
leskne se v malých kalužích
a bloudí po oprýskaných stěnách
unavených a vrásčitých domů.
Líná kočka válí se na zápraží jednoho z nich
a občas se snaží vylovit měsíční paprsek
z bahnité louže.
Je léto a kolem tichý klid.
Vlhká země vzdychá a snaží se zavděčit
několika drobným kvítkům,
jež se statečně prodraly děravou dlažbou
a bojují o živobytí.
Je léto a sneslá noc
přináší úlevu od slunečního svitu,
jenž nemilosrdně rozpaluje kamennou dlažbu ulic
a vysává sílu života bytostí i rostlin.
Ta chvíle úlevy a odpočinku
je vzácná a příjímaná
s dychtivostí téměř nábožnou.
Avšak, opět procitne den;
a, kdo ví, co přinese ?
Autor Kan, 23.04.2022
Přečteno 182x
Tipy 17
Poslední tipující: jitoush, Marten, šerý, Sonador, Fil, Psavec, Lexi, mkinka, Akrij8, ukrytá v máku, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná práce. Líbí se mi*

24.04.2022 01:17:24 | šerý

Děkuji.

24.04.2022 11:43:48 | Kan

Přinese snad něco hezkého :).
Třeba Tvou báseň :)!

23.04.2022 17:18:34 | ukrytá v máku

Děkuji za důvěru. budu se snažit. :-))

23.04.2022 19:36:59 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí