Motýlí plavba

Motýlí plavba

Anotace: Duha nad obzorem letošního léta.

 

Láska tančí ve vzduchu

když letí další motýl

v barvě duhy

prý už je to druhý

svého druhu

pán dobrodruhů

na okružní plavbě

letošního léta

 

Stačí zadat kurz

a vyplujeme

ze zátoky

na širé moře

a pak k hoře

kousek za obzor

abychom stihly

svítání na úpatí

za chvění ranní rosy

 

A až jednou v noci

zhasnou hvězdy

a my se potají zadíváme

do světel našich duší

obtiskneme celý svět

do našich map

neviditelnou tuší

 

Jsme motýli

duhoví cestovatelé

bez kompasu

na cestě za opojením

letošního léta

když víme, co nevíme

a tušíme, že láska vzkvétá

až když zhasnou všechna světla

 

Autor Denael, 19.05.2022
Přečteno 212x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Fil, Psavec, Vivien, Fialový metal
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí.

20.05.2022 06:03:54 | mkinka

noční motýl čili můra
krásná slova lepí smůla

20.05.2022 00:07:58 | Uličný

Pěkné rád jsem četl

19.05.2022 23:36:38 | Fil

Moc se mi líbí :)

19.05.2022 22:29:57 | Narra

To jsem moc ráda :-)

19.05.2022 22:32:12 | Denael

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí