Káva a víno

Káva a víno

dobrou kávu a víno mít,

o chvilku krásnou se s někým podělit. 

Pít a přitom cítit chuť. 

 

Z kávy se vůně nese

chuť vína zvedá obočí.

Dopít tak čistě jednu láhev 

svět se pak kolem zatočí. 

 

Zavřené oči, 

na patře vína chuť.

Na konci pak života 

každý jen sebe suď

 

Život, toť spousta krás 

i bolestí ukrytých tiše v nás.

Jen s někým se dělit dá

o sposutu radosti i bolesti v nás.

 

Jen někomu věřit se dá 

druhý je světlem, kde byla tma.

Druhému teplem, kde byl jen chlad.

kávou i vínem, co má tak rád. 

 

~☆~

 

 

 

 

Autor Protos1182, 20.05.2022
Přečteno 168x
Tipy 11
Poslední tipující: Iva Husárková, Lexi, Psavec, Marry31, paradoxy, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásné

20.05.2022 15:53:46 | Lexi

Mluví přímo z duše, mám ráda takové básně

20.05.2022 11:38:42 | Marry31

Citové a upřímné.

20.05.2022 05:02:01 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí