Mrtvé živé loutky

Mrtvé živé loutky

Anotace: ..nitky života se trhají..

Na prknech a trámech,
je to těžké
mluvit, hrát, předstírat
předstírat a mít rád.

Rozhodovat o osudu,
o osudu loutek
o práci jež nechtějí
drží silný smutek.

Tváří ani nepohnou
je to vinou tvou
ty jenž taháš za nitky
ty jenž rozhoduješ

Jak se nitky přetrhnou
loutky si dělají co chcou
neposlouchají píseň tvou
Nač loutky takové?

Vyhodit, zničit, spálit
vždyť sou jenom ze dřeva
Pryč z prken co znamenají svět
nové si najdeš hned.

Dřevo nebo maso
Jedno jaký materiál
rád poslouží svému pánu
ale vyhne se jeho plánu
Autor Tvůj kamarád Kodein, 20.03.2007
Přečteno 263x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To chcou mi tam nesedí, nahradila bych to chtějí, ale podtata básně se mi mocl líbí, neobyčejně pojatá!

21.03.2007 14:24:00 | sluníčko sedmitečné

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí