Praha

Praha

Anotace: Malování tahů 2022

Všude plno lidí.
Neznám jejich jméno.
Heslo přeplněno.
Babička slovo dá.
Ta ona jediná.

Hledám průlom mezi světy.
Pohledy i přímé vzlety.
Zůstávají bezejmenné věty.
Je teplo, ale přesto,
proč mračit se jako jiní.
I velkoměsto má svá překvapení.

Nenajdu místo k sezení,
ale to nevadí,
hlavně, že do mě nikdo nestrčí.
Metro už letí do cílové stanice.
Okamžik dá více.

Promnu si oči
a vím, že vrátila jsem se z vesnice.
A tak si vzpomenu,
jak do malty přidávaly se vejce.

Dříve Juditin teď Karlův most.
Historie i světa galerie
a dobře mi je.
Slovo má ovace.

Otvírám oči.
Nejsem turista,
ale rodák.
Možná půjdu do parku
a vezmu si slamák.
Přežiji vedro a budu ve svých snách.
Autor mkinka, 20.06.2022
Přečteno 72x
Tipy 9
Poslední tipující: Cajka, Psavec, Frr, Fialový metal, zdenka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ano ano, dítě, to Ti moc přeju****ST*

20.06.2022 11:18:15 | Frr

Děkuji, zlatý.

20.06.2022 13:33:14 | mkinka

okamžik dal … více… úsměv.z

20.06.2022 09:25:23 | zdenka

Děkuji, Zdeni.

20.06.2022 10:13:37 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí