Nedělní ráno.

Nedělní ráno.

Celou noc do oken bušil déšť,

ještě, že ustal k ránu.

Slunce se leskne v kalužích,

jak střípky z porcelánu.

 

Předpověď na hezký den

večer  byla ve zprávách mimořádná.

Ať hádáš, jak hádáš,

uhodnout ji, věc není snadná.

 

Jdeš ráno umytou ulicí,

nasloucháš ptačímu zpěvu.

Cestou potkáváš poloznámé

a nutíš se do úsměvu.

 

V kavárně na rohu, na ulici,

usedneš ke stolku s kávou,

v novinách přečteš si o počasí,

pohladíš kočku hladovou, nedočkavou.

 

Blíží se poledne a slunce pálí,

číšník jde roztáhnout slunečníky.

Kočka se schoulila pod stůl do stínu

a on ji donesl zbytky od paštiky.

 

Dopíjíš kávu a nechce se ti

odejít k obědu domů,

tvá mladá žena dnes prvně vaří,

to vypadá na pohromu.

 

I přesto svět točí se dál,

neštěstí je zažehnáno.

Svou ženu jsi vlídností překvapil,

ale, dej pane, aby už bylo  ráno.

 

 

 

 

Autor Kan, 20.06.2022
Přečteno 117x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Fialový metal, Marten, Psavec, mkinka, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásný pocit.
ST.

20.06.2022 17:46:10 | Fialový metal

Jsem rád, že se mi podařilo ten pocit
vyvolat.

20.06.2022 18:01:28 | Kan

Opět jsem si ráda početla. Vlídný text.

20.06.2022 15:43:19 | mkinka

To mě velmi těší. Děkuji.

20.06.2022 18:00:19 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí