Roztržený kostel II

Roztržený kostel II

Anotace: Přepracoval jsem jednou už publikované

Pod svícnem

tma osamění celibátu

strážení majáku

věže kostela

s utrženou lodí

 

Děti se bojí

elegantní strašidelnosti vodojemů

světel vody

v záplavě souše

 

Světlo vyhání

temnotu Sirén

 

Znepřátelené šachové věže

vodojemů a majáků

se ocitli

v patové situaci přísnosti

 

Posádka se modlí

za nepropojení s věží

vyhlíží vertikálu

jinak než poutník

 

Věže se donekonečna

beze svědků nahánějí

po šachovnicích pobřeží

 

Loď nesmí k majáku

jako Mojžíš k Bohu

u hořícího keře

 

Kroužící světlo

plánuje další tah

 

Maria na lodi své tváře

zrcadlí Jeho odraz

dar od Hospodina

 

Stíny strážců se mohou setkat

až jedna věž připustí

skočení druhou

 

Ježíš kráčí po vodě

od majáku k lodi

odráží se od hladiny

 

Přirazí někdy

loď zpátky k majáku?

Autor Kaj, 21.06.2022
Přečteno 80x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, šerý, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Své jsem si našel.*

21.06.2022 23:14:13 | šerý

Díky, vážím si toho. Krásný den.

22.06.2022 08:26:43 | Kaj

nejdřív porovnám a najdu rozdíly:)

21.06.2022 22:53:36 | Sonador

V této verzi jsem se snažil o koláž. Podstaty tohoto tématu jsem se nejspíš stále ještě nedobral.

22.06.2022 08:28:20 | Kaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí