Čas

Čas

Když rok se s rokem střídá,

pokaždé ti něco přidá.

Pár starostí vydá,

loňsku lhůtu vypovýdá.

Ač zkušenost přináší stárnutí,

sic tě někdy zarmoutí.

A přibydou i vrásky v tváři,

nehledej svůj osud v snáři.

Pokus se psát mezi řádky,

čas běží vpřed a né zpátky.

Občas si dopřej i dětské hrátky,

bez radosti je život krátký.

Uplyne rok, druhý, třetí

a však to znáš podle dětí.

Jak jen ten čas rychle letí,

vždyť jich tu je jako smetí.

Když už slýcháš skoro jen,

zpomalíš své rychlé kroky.

Místo ahoj dobrý den,

Pak počítáš své roky.

Tak přestaň už počítat,

stále si něco vyčítat.

Že se loni nedařilo a nebe se kabonilo.

Netahej se s tým starým vrakem,

slunce je za každým mrakem.

V palici mám už snad jen,

stejně jak v noci hvězdy vyjdou ven.

Splň si aspoň jeden sen,

vždy může být i krádný den.

Autor safalub, 22.06.2022
Přečteno 132x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, CULIKATÁ, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí