*-*Houpavá

*-*Houpavá

Anotace: ~~~~~~~a,e,i.o~~~~~~~~

....................

~~~~~~~~
Větu dnes
rozdrobím na slova
ze slov se písmena sypou
která pak na každé květině
sem tam se ve vánku houpou.
Louka je plná písmenek
jen Múza se kolem nich točí
bleděmodrým pomněnkám
z těch písmenek slzí oči.

Kolem skřivánek poletuje
a,e,i,o,u, i další si notuje,
potom bzzz,začtou i komáři
zakvákat žábě se nedaří.
Rosničku poprosí motýlek
ať dá do počasí pár písmenek
s tím ale Múza nesouhlasí
ta písmenka zaplete si na vlasy.

Hlavu má plnou copánků
na každém po jednom písmenku,
uprostřed louky se zatočila
z písmenek z copánků básničku
vykouzlila.
Písmena se potom do slov vrátila
a slova do vět?
Já jsem je nehledala…

.......................
~~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 23.06.2022
Přečteno 95x
Tipy 14
Poslední tipující: jenommarie, Kan, Fialový metal, Iva Husárková, J's .., Stanislav32, CULIKATÁ, mkinka, Sonador
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Copánková básnička plná písmenek, slov a hezkých vět, hned je barevnější svět:-)

23.06.2022 19:29:27 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí